Noem het maar hoe je wilt koek

Afbeelding

Kruidkoek, peperkoek of ontbijtkoek, hoe je het ook noemt deze cake of koek is makkelijk zelf te maken.

Het originele recept is afkomstig van 24Kitchen.

Ontbijtkoek

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 7 gr bakpoeder of backin’
  • 1 tl kaneel
  • 4 tl Duitse ‘lebkuchen’ kruidenmix (wanneer niet in huis: 2 tl kaneel en 2 tl nootmuskaat, of andere kruiden naar gelang toevoegen)
  • 500 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 500 ml halfvolle melk

Methode:

  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en boter een cakeblik in met gesmolten boter. Tip: Ik plaats zelf ook altijd graag een stukje bakpapier in het cakeblik zodat ik de cake er op het einde makkelijk uit kan tillen.
  2. Meng het bloem, bakpoeder en de kruiden door elkaar in een grote kom en zet aan de kant.
  3. Breng al roerende in een middelgrote pan de melk en de suiker aan de kook. Tegen de tijd dat het mengsel aan de kook is gebracht zal de suiker al opgelost zijn.
  4. Schenk het kokende mengsel in de kom met het meel terwijl je roert. Blijf het beslag roeren met een spatel of houten lepel totdat je een glad beslag hebt. Een paar klontjes zullen het er niet minder lekker op maken, dus maak je daar niet te druk om.
  5. Schenk het beslag in het cakeblik (het blik zal goed vol zitten) en bak voor anderhalf uur. 
  6. Laat je cake volledig afkoelen alvorens je het aansnijdt.

Heerlijk in de ochtend met wat boter en een kopje koffie of thee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s