Blauwe bessen, paarse cupcakes + video

IMG_0262x

De winter is nu echt voorbij, want de eerste zomerse dag is een feit geweest. Zouden mijn cupcakes die ik deze week had gebakken daarin hebben bijgedragen? Ik denk graag van wel.

Het recept voor deze cupcakes is gebaseerd op mijn vanille basisrecept. Dit recept heb ik ongeveer een half jaar geleden bedacht en is mijn uitvalsbasis wat betreft cupcakes. Het leuke, grappige of stomme is dat ik al een aantal dagen geen vanille aroma meer in huis heb, heel erg vervelend, maar door de toevoeging van andere smaken niet het einde van de wereld. Note to self: maak voorraadje vanille!

Hieronder vind je de video van het recept en daaronder het recept zelf. Veel kijk- en bakplezier!

Blauwe bessen cupcakes met blauwe bessen frosting (12 stuks)

Ingrediënten cupcakes:

  • 1 cup bloem
  • 1 tl bakpoeder (backin’)
  • snufje zout
  • 175 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 3/4 cup fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr blauwe bessen, ontdooid of vers

Ingrediënten frosting:

  • 100 gr monchou roomkaas
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr poedersuiker, of meer naar wens
  • 1 el melk
  • 125 gr blauwe bessen, ontdooid of vers
  • geraspte witte chocolade

Methode:

  1. Verwam de oven voor op 180 graden. In een middelgrote kom meng je de bloem, bakpoeder en zout doorelkaar. Zet aan de kant.
  2. In een grote kom doe je boter en mix je de boter in minimaal 3 minuten tijd luchtig. Vervolgens voeg je de suiker toe en mix je het geheel nogmaals enkele minuten.
  3. Nadat de boter en suiker goed zijn gemixt, voeg je een voor een de eieren toe. Je mixt na het toevoegen van ieder ei het beslag steeds weer, totdat je dit voor alle drie de eieren hebt gedaan. Voeg nu de vanille toe en mix nog kort door.
  4. Leg de mixer aan de kant en spatel het eerder gemaakte bloemmengsel door het beslag. Na goed spatelen krijg je vanzelf een romig en klontvrij beslag.
  5. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe en spatel je die kort door het cupcake beslag. Nu is het tijd om de muffin bakplaat erbij te nemen.
  6. Vul de bakplaat met cupcakehouders en vul deze voor ongeveer 2/3 met het beslag. Zorg voor een gelijke verdeling van het beslag.
  7. Zet de cupcakes voor 20 minuten in de oven. Ondertussen gaan we de frosting maken.
  8. Klop de roomkaan en boter met een electrische mixer luchtig, dit duurt enkele minuten.
  9. Voeg de poedersuiker toe en mix op een lage stand de poedersuiker door het geheel, zet de mixer vervolgens in de hoogste stand en mix nog 2 minuten.
  10. Voeg vervolgens de melk toe om de frosting iets te verdunnen en mix totdat de melk volledig is opgenomen in de frosting.  Als laaste spatel je de bessen erdoorheen en kun je ze vervolgens er verder doorheen mixen om een mooi paars-achtige frosting te krijgen.
  11. De cupcakes zijn ondertussen klaar. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze daarna uit de vorm om ze nog ongeveer 2 uur af te laten koelen op een rooster.
  12. De cupcakes zijn nu gereed om te frosten, bestrooi ze op het laatst met wat witte chocolade voor een extra smaakdimensie.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s