Smelt in je mond brownie met walnoten en witte chocolade + video

IMG_0273x

Omdat ik het niet kon laten, heb ik een week na het bakken van de ‘gezonde’ brownies ook een minder gezonde variant gemaakt met als basis hetzelfde recept.

Ik heb geraffineerde suiker gebruikt en er witte chocolade aan toegevoegd. Hierdoor is het recept niet meer suiker- en lactose vrij en ook niet meer veganistisch. Laat je de witte chocolade achterwege dan is dit recept wel weer geschikt voor veganisten en mensen met een melkallergie. Zo zie je maar, dat met kleine aanpassingen een product geschikt kan worden gemaakt voor mensen met een speciaal dieet.

Deze brownie was zoveel intenser van smaak, en ook de structuur was compleet anders. Eigenlijk zoals een brownie behoort te zijn. Heerlijk! De toevoegingen van de chocolade en de noten gaven deze ‘smelt in je mond brownie’ de nodige crunch. Met een bol ijs of een toef slagroom is dit mijn ideale chocolade dessert.

Om je te laten zien hoe makkelijk het maken van een brownie is en dat zelfs ik nog fouten kan maken, kun je onderstaand filmpje bekijken. (Ik moet nog wat aan de camera instellingen  doen dat deze niet steeds zelf gaat focussen! Sorry voor dit eventuele ongemak tijdens het kijken.)

Wil je zelf ook aan de slag? Dan is hier het recept met de exacte benodigheden.

Walnoten en witte chocolade brownie

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 300 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 65 gr cacaopoeder
  • 16 gr bakpoeder (1 zakje backin’)
  • 1 tlp zout
  • 1 tlp maïzena
  • 250 ml water
  • 250 ml zonnebloem olie
  • 1 tlp vanille aroma
  • 100 gr witte chocolade, in stukjes gesneden
  • 6 walnoten, in stukjes gebroken

Werkwijze:

  1. Vet een vierkante ovenschaal (20×20 cm) in met wat olie en leg er een vel bakpapier in om de brownie er na het bakken en afkoelen makkelijk uit te ‘tillen’. Verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden Celcius.
  2. Meng in een kom de bloem, maïzena, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout door elkaar. Meng vervolgens het water door het bloemmengsel en roer alles met een spatel of houten lepel totdat het water opgelost is. Voeg de vanilla en de olie al roerende toe tot er een mooi glad beslag ontstaat.
  3. Strooi een beetje cacaopoeder over de witte chocolade en noten om het naar beneden zakken in de brownie te voorkomen. Roer vervolgens door het beslag heen.
  4. Giet het beslag in de vorm en bak voor 40 minuten in de oven. Laat de brownie volledig afkoelen, alvorens je deze uit de vorm haalt en aansnijdt.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s