Laat de zomer maar komen aardbeiengebakjes

IMG_0294x

Geïnspireerd door de aardbeienjam koeken leek het me leuk om weer iets met jam te doen. Ik vind het altijd wel lekker als ik een stuk gebak eet met een vulling, zoals Berlinerbollen bijvoorbeeld.Met een laagje poedersuiker zouden deze makkelijke gebakjes prima bij de thee geserveerd kunnen worden. Maar ook zo, lekker kaal, in de koektrommel zullen ze snel op zijn.

Het basisrecept is voor muffins, dus eigenlijk zijn het aardbeienjam muffins, maar zoals ik al zei kunnen ze met een laagje poedersuiker voor kleine gebakjes doorgaan. Lekker makkelijk en snel klaar!

Aardbeienjam muffins (10-12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 1/2 cup bloem
  • 3/4 cup fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/3 cup halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillemerg
  • 100 gr  ongezouten roomboter, gesmolten
  • aardbeienjam

Methode:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en plaats 12 papieren houders in de muffinplaat.
  2. In een grote kom voeg je het bloem, de suiker, de bakpoeder en het zout samen en meng je dit alles goed door elkaar.
  3. In een kleinere kom doe je de melk, het ei, de eigeel en het vanille en meng je dit met een garde door elkaar. Voeg de gesmolten boter hieraan toe en roer nog even goed door.
  4. Voeg het melkmengsel aan de grote kom met het bloemmengsel toe. Roer dit alles om met een spatel of houten lepel, totdat er een mooi beslag ontstaat.
  5. Bedek de bodem van de papieren houders met het beslag en schep hier per muffin een theelepen jam op. Vul vervolgens de houders voor 2/3 met beslag en zet de muffins voor ongeveer 25 minuten in de oven. Ze moeten goudbruin zijn en een sateprikker moet schoon uit de muffin komen (er kan natuurlijk jam aan blijven zitten :-))
  6. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de muffinplaat en zet ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  7. Haal uit de papierhouders en bestrooi met wat poedersuiker!

food

Hierboven nog even een snel overzichtje van het vullen van de papieren houders en hoe het beslag eruit zou moeten zien. Lekker!

Ze zijn natuurlijk ook met iets anders te vullen, een andere smaak jam, lemon curd of zelfs chocolade pasta.

Advertenties

2 thoughts on “Laat de zomer maar komen aardbeiengebakjes

  1. Pingback: Recept: Breakfast Rogge Muffins met Aardbeien | Blij Zonder Suiker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s