Snelle vanille botercrème frosting

IMG_0036

Wie deze blog al langer leest weet dat ik nooit echt fan ben geweest van botercreme frosting. Vandaar dat ik al vrij snel in mijn ‘bakcarrière’ een eigen cream cheese frosting recept had ontwikkeld, welke je hier kunt vinden.

Maargoed ik laat me niet zo snel uit het veld slaan en daarom bedacht ik ruim een half jaar geleden dat het tijd werd om nog een keer op zoek te gaan naar een goede botercreme frosting.

Ik heb er een gevonden waar ik heel blij mee ben en zelfs in smaak het beste vind van alle varianten die ik ooit geprobeerd heb. Ik weet nog dat de eerste zoveel pogingen botercrème maken met verschillende recepten op niets uitliepen (zeg maar mislukt), of gewoonweg naar boter smaakte (hè bah!). Dus van dit recept wordt ik blij, want de structuur is lekker ‘fluffy’ en het smaakt naar crème en dus niet mega boterachtig.

Vanille botercrème (voor 12 cupcakes)

Ingrediënten:

  • 2 cups poedersuiker
  • 80 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 2 el halfvolle melk
  • 1 tl vanille extract / merg van een vanilleboon

IMG_0026

Method:

  1. Doe de suiker en boter in een kom. Zoals je ziet is er naar verhouding veel meer suiker dan boter. Tip: gebruik in het begin een theedoek om de kom en mixer af te dekken, zo voorkom je dat jouw keuken onder een laagje poedersuiker komt te zitten 🙂
  2. Begin met mixen op de laagste stand totdat er een fijne kruimel ontstaat en het veilig is om de theedoek weg te halen.
  3. Mix op een middelhoge stand totdat er een kruimelsubstantie ontstaat zoals op de tweede foto hieronder te zien is.
  4. Mix nu op de hoogste stand totdat je geen kruimelsubstantie meer hebt. Voeg nu de melk en de vanille toe en mix het geheel voor 5 minuten op de hoogste stand. De botercrème moet nu luchtig en romig van structuur zijn. Voor de liefhebber kun je nu ook een kleurstof toevoegen.
  5. De frosting is nu gereed om mee te decoreren!

Hieronder nog een ‘how-to’ in foto’s. Het bewijs dat je met goed mixen een mooie crème kunt krijgen!

IMG_0031

Wow, dat is veel poedersuiker. Gaat dit ooit goedkomen?

IMG_0032

Kruimels! Nog even doormixen op de hoogste stand totdat er geen kruimel meer te zien is.

IMG_0034

De frosting nadat er melk en vanille is toegevoegd en nog 5 minuten lang is door gemixt op de hoogste stand. Klaar om in de spuitzak te gaan.

Hopelijk overtuigt deze ‘how-to’ velen dat ook botercrème frosting niet moeilijk hoeft te zijn.

Advertenties

12 thoughts on “Snelle vanille botercrème frosting

  1. Pingback: Zelfgemaakte cakemix: Vanille cupcakes | Cakeje Van Eigen Deeg

  2. Pingback: Donauwelle cupcakes: Vanille, chocolade en kersen | Cakeje Van Eigen Deeg

  3. Pingback: Mijn vanille cakeje van eigen deeg | Cakeje Van Eigen Deeg

    • Dat lijkt mij van wel. Het vanille is een smaakaanvulling. Je zou bijvoorbeeld ook wat citroenaroma kunnen toevoegen, of probeer het alleen met de boter, poedersuiker en melk en bepaal wat jij van de smaak vindt. Het weglaten heeft heen effect op de structuur van de botercremè!

      Veel succes.

  4. Pingback: De beste chocolade cupcakes | Cakeje Van Eigen Deeg

  5. Pingback: Het leven is een feest | Cakeje Van Eigen Deeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s