Ouderwetse wentelteefjes

IMG_0014x

Wentelteefjes is een lekker en snel gerecht dat ideaal is voor een zondags ontbijt. Wentelteefjes zijn vroeger ontstaan om oud, niet beschimmeld, brood op te eten. Weggooien van eten probeerde men immers te vermijden.

Tegenwoordig kom je wentelteefjes ook veelvuldig tegen onder de Amerikaanse noemer ‘French Toast’. Hoe je het ook wilt noemen, ik ben er van kinds af aan al dol op.

Tegenwoordig worden wentelteefjes eigenlijk niet meer van oud brood gemaakt, ik kies er zelf dan ook voor om het met Fries suikerbrood te maken. Dit brood is lekker stevig en geeft dat extra zoetje waar ik zo van houd.

Wentelteefjes van Fries suikerbrood (serveert 2)

Ingrediënten:

  • 4 dikke sneetjes Fries suikerbrood
  • 1 ei
  • 1/2 cup halfvolle melk
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 el boter/margarine

IMG_0006x

Methode:

  1. Doe het ei, de melk, kaneel, vanille en suiker in een diep bord en roer goed doorelkaar met een vork of kleine garde.
  2. Snijd de sneetjes suikerbrood diagonaal doormidden en leg in het eimengsel. Laat per zijde 30 seconden intrekken; draai om met behulp van een vork.
  3. Leg de met het eimengsel bedekte sneetjes op een ander bord, totdat je alle sneetjes hebt bereid.
  4. Doe de boter of margarine in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
  5. Serveer de wentelteefjes met een laagje poedersuiker en eventueel nog wat vers fruit.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s