Ontbijtmuffins met Hollandse stroopwafels

IMG_9383

Soms heb je muffins die qua smaak meer weg hebben van een cakeje, muffins waarbij ik het robuuste karakter mis. Muffins zoals ik ze heb leren kennen worden gegeten bij het ontbijt en hebben dus meer weg van een (zoet) cake-achtig broodje. De structuur is groffer en de smaken intenser.

Deze stroopwafel muffins vallen naar mijn mening echt onder de noemer muffin. De toevoeging van de stroopwafels geven deze muffins een extra crunch met een kruidige smaak. Ik vond ze helemaal perfect voor bij het ontbijt en ze smaakten uiteraard heerlijk met wat vers fruit erbij. De stroopwafels maakt deze ‘Amerikaanse’ muffins typisch Nederlands en is een verrassing voor iedere muffin- of stroopwafelliefhebber.

IMG_9381

Stroopwafel muffins (12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 1/2 cup bloem
  • 3/4 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/3 cup halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 el ahornsiroop
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1 tl kaneel
  • 100 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 150 gr in stukjes gebroken stroopwafels

Topping:

  • 1 el stroopwafelkruimels (deze krijg je vanzelf wanneer je de stroopwafels in stukjes breekt of snijdt voor het beslag)
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed muffinbakplaat met papieren muffinhouders.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de stroopwafels, in een grote kom en mix deze 1 minuut met een mixer op een middelhoge stand doorelkaar. Mix het beslag vervolgens op de hoogste stand voor 2 minuten, zodat alle ingrediënten goed verwerkt zijn.
  3. Voeg de stroopwafels toe aan het beslag en roer met een spatel of houten lepel door het beslag heen.
  4. Verdeel het beslag over de muffinhouders (vul voor 2/3) en meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de topping door elkaar. Verdeel de topping vervolgens over iedere met beslag gevulde muffinhouder.
  5. Bak de muffins voor 20-25 minuten, een sateprikker moet er schoon uitkomen.
  6. Laat 5 minuten afkoelen in de muffinbakplaat om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.

Deze muffins zijn een echte aanrader.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s