Hamburger met een twist

IMG_0465x

De laatste tijd merk ik dat de hamburger enorm in opkomst is in Nederland; denk aan restaurants als ‘Meneer Smakers’ in Utrecht en ‘Burger Meester’ in Amsterdam. De hamburger wordt niet gepresenteerd als fast-food, maar juist als culinair hoogstandje. Ik vind het eigenlijk wel grappig, want zelfgemaakte hamburgers staan met enige regelmaat bij ons thuis op het menu. Hamburger creaties uit de Verenigde Staten zijn onze inspiratie, want daar kunnen ze er zeker wat van.

Het leuke aan de hamburger zijn de mogelijkheden tot variatie. Ik zelf ben fan van de door mij betitelde ‘Californian’ burger, met avocado of guacamole als smaakmaker, maar ook een visburger met zelfgemaakte remouladesaus staat hoog op mijn lijstje.

Met andere woorden je hoeft niet naar een restaurant om te genieten van een goede hamburger. Tegenwoordig kun je goede kwaliteit hamburgers gewoon kopen in de supermarkt en is het aan jou om daar verse ingrediënten aan toe te voegen.

IMG_0462x

Voor deze hamburger met een twist hebben we ons laten inspireren door de inhoud van onze koelkast. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen had ik zelf zongedroogde tomatentapenade gemaakt. Samen met een bol mozzarella lag dit bij ons in de koelkast. En aangezien wij amburger broodjes altijd op voorraad hebben was de keus snel gemaakt. Voor de goede orde, ondanks broodjes op voorraad eten wij niet wekelijks hamburgers 🙂

Hieronder lees je het simpele recept, maar ik moet er wel bij vermelden dat het koken bij ons thuis niet door mij, maar mijn ‘hubbie’ gedaan wordt. Dus aan hem alle eer voor het bakken van de hamburger en de lekkere aardappeltjes! Ik ben alleen verantwoordelijk voor de styling, het bedenken van het gerecht, het maken van de tapenade en natuurlijk de foto’s.

Hamburger met zongedroogde tomatentapenade en mozzarella (serveert 2)

Ingrediënten:

  • 2 scharrelvlees beefburgers (AH puur&eerlijk)
  • 2 hamburgerbroodjes met sesamzaad
  • (zelfgemaakte) zongedroogde tomatentapenade
  • 1 bol mozzarella
  • 1 krop sla

IMG_0464x

Methode:

  1. Neem een koekenpan en bak de hamburgers volgens de verpakking in 12-15 minuten gaar.
  2. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg kort onder de grill of doe in een toaster om ze een krokante bite te geven.
  3. In de tussentijd snijd je de mozzarella in plakken en was je enkele bladeren van de sla.
  4. Besmeer beide helften van de broodjes met zongedroogde tomatentapenade. Leg op de onderste helft van het broodje eerst enkele blaadjes sla en vervolgens een plak mozzarella.
  5. Wanneer de hamburgers nog maar 3 minuten moeten bakken leg je bovenop de burgers een plak mozzarella.
  6. Leg de hamburgers op het broodje met de tapenade, sla en mozzarella. Dek af met de bovenste helft van het broodje met tapenade.

Serveer deze lekkere hamburger met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.

Probeer het eens uit, want hamburgers maken is eigenlijk niet zo moeilijk. Sterker  nog, het is juist leuk om te bedenken welke variant op de klassieke hamburger je de volgende keer gaat maken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s