Krokante Amerikaanse pancake muffins

pancakemuffin2

Dit recept combineert twee Amerikaanse ontbijtklassiekers, namelijk de ‘pancake’ en de muffin. Als dat niet al goed genoeg klinkt, dan weet ik het ook even niet meer. Om deze muffins te maken zul je wel even op zoek moeten naar een fles ahornsiroop of maple syrup, zoals het ook wel bekend staat.

Ik kan je beloven dat deze muffins niet lang zullen blijven liggen, zo lekker zijn ze. Het recept dat ik gebruik komt van Joy the Baker en vind je hier. Mocht je een glaze willen toevoegen aan je muffins in plaats van de crunch, zoals ik heb gedaan, kun je de link naar het door mij gebruikte recept volgen.

pancakemuffin1

American Pancake muffins (10-12 stuks)

  • 1 1/2 cup bloem
  • 3/4 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/3 cup halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 el ahornsiroop*
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker sugar
  • 1 tl kaneel

* Ahornsiroop wordt niet overal verkocht aangezien het van origine een Noord-Amerikaans product is. Ik koop mijn ahornsiroop meestal in Duitsland.

Methode:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed muffinbakplaat met muffinhouders.
  2. Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom samen. In een kleinere kom meng je de melk, met de eieren, siroop en vanille met een garde doorelkaar. Voeg de gesmolten boter aan het vloeibare mengsel en meng nogmaals goed door.
  3. Doe het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles met een lepel of spatel door elkaar, totdat er geen meel meer zichtbaar is.
  4. Verdeel het beslag over de muffinhouders (vul voor 2/3) en meng in een klein kommetje de suiker en kaneel. Verdeel de topping vervolgens over iedere met beslag gevulde muffinhouder.
  5. Bak de muffins voor 20 minuten, of totdat er een sateprikker schoon uitkomt.
  6. Laat 5 minuten afkoelen in de muffinbakplaat om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.

Serveer de muffins met wat extra ahornsiroop en vers fruit … oftewel zoals je met een pannenkoek ook zou doen. Laat het smaken!

Advertenties

One thought on “Krokante Amerikaanse pancake muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s