How-to: Chocolade fudge frosting

IMG_1031x

De allereerste keer dat ik chocolade botercreme maakte, koos ik voor een recept waarbij ik chocolade moest smelten. Naar mijn idee een heel gedoe, dat moest makkelijker kunnen dacht ik toen. Tot ik op een dag deze Amerikaanse blog aan het lezen was en een heel erg makkelijk recept voor chocolade frosting tegenkwam. 

Deze frosting is zo makkelijk om te maken en met een beetje geduld krijg je een mooie luchtige chocolade botercreme met een luchtige structuur waar je maar van blijft eten. Zelfs op de heetste dag van juni was deze chocolade frosting de grote winnaar tegenover een frisse citroenglazuur. Dat zegt toch iets.

Ik heb deze frosting in de afgelopen jaren meerdere keren gemaakt en het is dan ook mijn enige go-to chocolade frosting. Hieronder lees je hoe jij deze frosting kunt maken en waarna je nooit meer anders zult willen.

IMG_1028x

Chocolade fudge frosting (12 cupcakes)

Ingrediënten:

  • 150 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 2 cups poedersuiker
  • 1 cup cacaopoeder
  • 4 el halfvolle melk
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Doe de boter in een kom en mix luchtig voor 3 minuten.
  2. Voeg de poedersuiker, cacao, melk en zout toe en mix op een lage stand totdat de poedersuiker en de cacao zijn opgenomen. Mix nu nog enkele minuten door op de hoogste stand*. Schraap eventueel tussendoor de zijkanten van de kom schoon.
  3. Doe de frosting in een spuitzoek met spuitmondje en versier hiermee je cupcakes.

* Hoe langer je mixt, hoe lichter de chocolade botercreme wordt. Dit is dus een goede graadmeter voor de luchtigheid van de creme. De frosting zal na het opspuiten weer donkerder van kleur worden.

IMG_1033x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s