Snelle salade Niçoise

IMG_1050x

In de zomer is het altijd wel lekker om met warm weer, en tussen de barbecue’s door, voor een frisse maaltijd te gaan. In vele gevallen wordt dan voor pastasalades gekozen, maar deze Niçoise salade laat zien dat het ook anders kan. Het is een klassieke salade, die enorm fris van smaak is en vullend genoeg als hoofdgerecht op zichzelf. Deze salade is een persoonlijke aanrader en heeft mij qua smaak echt verrast. Het recept is geïnspireerd op dit recept BBC Good Food en deze van 24Kitchen. Ik heb de salade vervolgens geserveerd met een simpele vinaigrette.

IMG_1047x

Salade Niçoise (serveert 2-3)

Ingrediënten:

  • 3-5 aardappelen
  • 150 gr sperziebonen
  • zak veldsla
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 blik tonijn
  • 1 blik ansjovisfilets
  • olijven
  • 3 biologische eieren, hardgekookt

Voor de vinaigrette:

  • 2 tl Dijon mosterd
  • 2 tl poedersuiker
  • 1 tl zout
  • 30 ml azijn
  • 30 ml water
  • extra virgin olijfolie
  • peper

Bereiding:

  1. Schil en snijd de aardappelen en kook ze in 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen totdat ze lauwwarm zijn.
  2. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook beetgaar in 6-10 minuten.
  3. Maak de vinaigrette door in een kleine kom de mosterd, poedersuiker, zout, azijn en water door elkaar te roeren. Voeg al roerende olijfolie toe totdat de gewenste smaak en dikte bereid is. Voeg eventueel nog een beetje peper naar smaak toe.
  4. Neem een groot diep bord en bedek de bodem met de veldsla. Voeg vervolgens de gehalveerden cherrytomaten, de uitgelekte tonijn, uitgelekte ansjovisfilets, olijven, sperziebonen en vinaigrette toe en roer om.
  5. Voeg de lauwwarme aardappelen toe en roer nogmaals voorzichtig om.
  6. Als laatste snijd je de eieren in partjes en verdeel je deze over de salade.

Geniet van de zomer en deze lekkere salade!

Advertenties

4 thoughts on “Snelle salade Niçoise

  1. Pingback: Een terugblik op 2013 | Cakeje Van Eigen Deeg

  2. Pingback: Foodblogswap augustus | Hungryfeelings

  3. Lekkere salade! Ik ben dol op bijna alle soorten salade die er te bedenken vallen, alhoewel ik nog niet helemaal van de ansjovis ben. Soms zijn ze lekker maar soms ook niet te eten, dus ik weet niet goed waar dat aan ligt… Merk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s