Chili dogs met chorizo

IMG_1092x

Chili con carne kennen we allemaal wel en nadat ik de chili dogs van Nick had gezien werd ik weer herinnerd aan deze Amerikaanse favoriet. De hubby had een hele tijd terug de chili con carne van 24Kitchen voor zijn moeder en hemzelf gemaakt en wilde heel graag dat ik deze ook een keer zou proberen. 

Een plus een is twee en op een zondagmiddag was de beslissing gemaakt om de chili con carne opnieuw te maken en dat ik hier chili dogs van zou creëren. Het recept is voor heerlijk vullende chili dogs en wordt geserveerd met een frisse crème fraîche dip. Houd je niet van vlees? Dan zou ik dit gerecht even overslaan. Gehakt, chorizo en hot dogs maken dit recept namelijk vleesachtig lekker!

IMG_1093x

Chili dogs met chorizo (3-4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1/2 Stegeman huisgemaakte chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr biologisch rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • chilipoeder
  • cayennepoeder
  • korianderpoeder
  • 400 gr biologische gepelde tomaten in blik
  • 200 gr kidneybonen
  • peper en zout
  • 1-2 hot dogs p.p.
  • geraspte kaas

Crème fraîche dip:

  • 125 ml crème fraîche
  • 1 limoen
  • chilipoeder

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in kleine stukjes.
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd ook deze in kleine stukjes.
  3. Verhit een klein beetje olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en chorizo.
  4. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
  5. Voeg de tomatenpuree, paprika, chilipoeder, cayenne poeder, korianderpoeder toe en bak kort mee.
  6. Voeg de gepelde tomaten toe en laat de saus ongeveer 20 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
  7. Ondertussen maak je de dipsaus. Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room. Breng op smaak met chilipoeder en evntueel wat peper en zout.
  8. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat uitlekken en voeg toe aan de chili con carne saus.
  9. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat chili-, cayenne- en/of korianderpoeder.
  10. Laat de saus nog 5 minuten doorwarmen zonder deksel.
  11. Maak ondertussen de ‘kale’ hot dogs klaar.
  12. Verdeel de chili con carne over de hot dogs en bestrooi met de kaas.
  13. Serveer de chili dogs met de saus om een lekker fris zuurtje aan het geheel te geven.

Dit is echt genieten voor de ware vleeseter. Probeer echter wel zoveel mogelijk biologisch vlees te kopen, of let op het keurmerk ‘beter leven’.

De chili con carne doet het natuurlijk ook goed op zichzelf geserveerd met wat brood of een klein beetje rijst en een frisse salade erbij. Het recept is gebaseerd op de chili con carne van Rudolph van Veen met een paar kleine aanpassingen in hoeveelheden en ingrediënten.

Bron: 24Kitchen

Advertenties

One thought on “Chili dogs met chorizo

  1. Pingback: Update: Liebster award | Cakeje Van Eigen Deeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s