Overheerlijke ontbijtwafels

IMG_2810xx

Naast pannenkoeken zijn wafels ook heel erg goed voor een zondags ontbijt of voor bij de brunch. Het recept voor deze wafels komt opnieuw uit een Duits kookboek en in tegenstelling tot mijn eerdere Belgische wafels zijn dit echte ontbijtwafels. Ik heb ze dan ook geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte blauwe bessen saus.

Het recept voor de saus vind je hier en hoe je de wafels maakt lees je hieronder.

IMG_2807x

Ontbijtwafels

Ingrediënten:

  • 2 biologische eieren
  • 85 gr ongezouten roomboter, gesmolten
  • 375 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1 tl zout

Bereiding:

  1. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom en het eigeel in een beslagkom.
  2. Mix het eiwit stijf en zet weg in de koelkast.
  3. Klop het eigeel schuimig en voeg de boter en melk toe. Klop goed door.
  4. Zeef bloem, suiker, bakpoeder, suiker en zout samen en schep door het beslag.
  5. Verwarm een wafelijzer voor en vouw vervolgens het eiwit door het beslag.
  6. Zorg dat het wafelijzer heet is. Gebruik 4 eetlepels beslag per wafel en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 4 minuten.
  7. Serveer met een lekkere zelfgemaakte blauwe bessensaus, of met echte Ahornsiroop.

Ontbijt smakelijk!

Bron: So Kocht Amerika

Advertenties

One thought on “Overheerlijke ontbijtwafels

  1. Pingback: How-to: Fruittoppings | Cakeje Van Eigen Deeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s