Ik heb inmiddels in twee recepten gebruik gemaakt van een heerlijke fruittopping, hier en hier. Om het overzicht een beetje te bewaren en omdat ik helemaal fan ben van deze snelle manier van fruittopping maken wilde ik het recept in een apart artikel met jullie delen. Op deze manier is de topping makkelijker terug te vinden in de receptenindex.
Fruittopping
Ingrediënten:
- 250 gr bevroren fruit
- 1/3 cup water
- 1/3 cup witte kristalsuiker
- 1 el water
- 1 el maïzena
Bereiding:
- Doe het bevroren fruit, 1/3 cup water en suiker in een kleine pan en breng al roerende aan de kook.
- Wanneer het kookt, meng je de maïzena en de eetlepel water in een klein kommetje en voeg je dit toe aan de kokende fruitsaus. Laat de saus dikker worden en kook dit alles nog voor een minuut.
- Koel af door de saus over te schenken in een hittebestendige kom.
- Wanneer de saus is afgekoeld tot kamertemperatuur kun je het over je favoriete gerecht verdelen. Bijvoorbeeld als topping voor een cheesecake of als vruchtensaus over wafels of pannenkoeken.
De manieren om deze topping te gebruiken zijn uiteenlopend, dus wees creatief!
Advertenties
Pingback: Blij Zonder Suiker: Chokos cake | Cakeje Van Eigen Deeg
Pingback: Overheerlijke ontbijtwafels | Cakeje Van Eigen Deeg
Hoeveel is een cup?
Een Amerikaanse maateenheid. Vergelijkbaar aan maatlepels, maar dan in grotere maten. Gewoon te koop bij AH, of kookwinkels.
Vele male makkelijker dan afwegen naar mijn mening. Ik werk dan ook vaak met Amerikaanse recepten.
Het komt neer op 240 ml.
Pingback: De kers op mijn cheesecake | Cakeje Van Eigen Deeg