Tzatziki: Mijn favoriet!

IMG_2998x

Ik kan hier lang en kort over zijn, maar een ding staat als een huis … ik hou van tzatziki! Het is een heerlijk frisse dipsaus die gegeten kan worden met brood of bij een lekker Grieks stukje vlees.

Wanneer we bij een Grieks restaurant gaan uiteten bestellen we ook standaard tzatziki erbij. Tzatziki kun je gelukkig ook makkelijk zelf maken en dit doen wij dan ook geregeld. Maak tzatziki niet vlak van te voren, maar geef het wat tijd om op smaak te komen in de koelkast.

Tzatziki

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • dille
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Rasp de komkommer grof en doe in een zeef. Voeg wat zout toe en pers de komkommer samen, totdat het meeste vocht eruit is.
  2. Doe de yoghurt in een kom en voeg de komkommer toe. Pers de knoflook fijn en voeg toe.
  3. Voeg de olijfolie en azijn toe en breng verder op smaak met peper, dille en eventueel nog wat zout.
  4. Roer goed door en zet minstens een uur in de koelkast voor serveren.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s