Sfeerimpressie: Week van de smaak

IMG_3147x

De stad Venlo is in 2013 uitgeroepen tot de hoofdstad van de smaak, waarbij voor de regio Venlo streekproducten en gezonde voeding centraal staat. Net zoals er een stad van de smaak is, is er ook een week van de smaak in Nederland en die begon dit jaar afgelopen zaterdag. In venlo werd dit gevierd met een groot smaak event welke plaats vond op het oude Floriadeterrein in Venlo. 

Aangezien ik in de buurt woon was ik benieuwd wat de regio te bieden heeft. Het is niet te vergelijken met een foodtruck festival en vantevoren wist ik dat het voornamelijk om streekproducten en bedrijven zou gaan die zich hier zouden presenteren. Men kon dus vooral veel fruit, jams, wijnen en andere versproducten proeven en eventueel kopen. Maar er waren ook nog enkele andere dingen te doen en zien. Hieronder een sfeerimpressie.

IMG_3139x

Een van de regionale bedrijven die zich hier presenteerde was de online vers-supermarkt Vershuys.com. Woon jij ook in de regio Venlo dan is het eens waard om op hun website te kijken, de keuze is groots en de producten worden dagvers en gekoeld op de door jouw gewenste locatie bezorgd. Lees er hier meer over.

IMG_3156x

De meeste kraampjes waren te vinden in de Villa Flora, een oud overblijfsel van de Floriade 2012. Mogelijk wordt deze Villa Flora een Fooddrome waar bijvoorbeeld een ‘Farmersmarket’ gehouden kan worden. Dit zou ik ideaal vinden, alle verse streekproducten op één plek te koop. Daar word ik wel blij van.

IMG_3157x

Behalve het proeven van eten kon je ook andere dingen doen, zoals bijvoorbeeld de ‘Swingtrike’ uitproberen. Met deze fiets kun je een mooie tocht maken door de prachtige Peel omgeving van Meijel.

IMG_3159x

Aha, een foodtruck. Deze was van Go-Tan. Aangezien wij er vroeg waren, was het nog rustig. Naast deze foodtruck waren er ook een aantal andere foodtrucks waar je even kon lunchen. Vooral bij de ingang stonden er een paar waar je bijvoorbeeld draadjesvlees of een broodje worst kon kopen.

IMG_3163x

En natuurlijk is het ook belangrijk om te weten waar sommige streekproducten vandaan komen, vandaar dat deze koe en kalf ook aanwezig waren.

IMG_3169x

Omdat het inmiddels herfst is konden de pompoenen niet achterblijven.

IMG_3170x

Naast streeproducten stond gezonde voeding ook centraal. Hier een stand waar ze Lovechock en andere superfood producten verkochten. Ik proefde de ‘mulberry/vanilla‘ smaak van Lovechock, om eerlijk te zijn verrassend lekker!

IMG_3171x

Op het voormalige Spaanse paviljoen kon je dorst lessen met biologisch bier. Deze was van La Trappe, erg lekker en fris van smaak.

IMG_3176x

Je kon ook kookworkshops volgen in dit paviljoen, welke georganiseerd werden door het Venlose culinaire organisatiebureau Qucina.

IMG_3177x

Qucina wordt gerund door Tom Sprengers en Cyrella Beckers, een leuk duo dat smaak naar Venlo brengt. Hier was een workshop sushi maken gaande, maar Qucina doet veel meer dan dit.

De week van de smaak duurt in heel Nederland tot 6 oktober en meer informatie daarover vind je hier. Meer over Venlo als regio van de smaak vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s