Halloween: Death by chocolate

IMG_3410x

Whoehaha! Death by chocolate, want ja het kan dus echt als we deze toetjes moeten geloven. Een perfect toetje om te serveren tijdens een etentje met Halloween als thema. Je kunt de chocolade mousse zelf maken of kiezen voor een kant-en-klare variant. Ik koos in dit geval voor laatstgenoemde, nadat de man thuis was gekomen met een Mona brownie toetje. 

Ik vind ze echt super gelukt, als ik dat even mag zeggen. Het is voor het eerst dat ik een Pinterest idee uitvoer, alhoewel het ook deels gebaseerd is op een Applebee’s toetje dat ik graag eet. Ik had Mona’s brownie toetje al eens eerder gehad en was niet heel enthousiast. Maar combineer je dit toetje met Oreo kruimels, dan wordt het ineens een spannend geheel. En dan nu de belangrijke vraag: Hoe maak je dit toetje thuis?

IMG_3408x

Het is eigenlijk niet heel moeilijk, je hebt drie dingen nodig: chocolade mousse, grafsteen koekjes en Oreo’s. Herinneren jullie nog de suikerkoekjes van vorige week? Zorg dat je een grafsteen uit het deeg snijdt, graveer de letters R I P en bak je koekjes af.

Grafsteen chocolade toetjes (2 personen)

Ingrediënten:

  • 4 Oreo koekjes
  • chocolade mousse (1 bak Mona Brownie toetje)
  • 2 grafsteen suikerkoekjes
  • groen om te decoreren (ik gebruikte peterselie)

Bereiding:

  1. Haal de oreokoekjes uit elkaar en verwijder de vulling. Doe de koekjes in een afgesloten zak en verkruimel. Dit kan natuurlijk ook met een keukenmachine.
  2. Neem twee vintage(-lijkende) drinkglazen en vul deze met de chocolademousse. Één Mona toetje vulde twee glazen.
  3. Pak je koekjes erbij en duw ze lichtelijk in de mousse. Verdeel de oreo-kruimels over de twee glazen en zorg dat je alle chocolademousse bedekt, dus ook achter het koekje.
  4. Decoreer met een beetje peterselie, laat het op onkruid lijken.
  5. Serveer direct na bereiden, zo blijft het koekje het lekkerst.

Ben je ontzettend creatief met marsepein of fondant? Dan zou je nog een armpje kunnen kneden en uit de grond laten komen. Ook zou je het groen van fondant kunnen maken, in plaats van verse kruiden.

Advertenties

2 thoughts on “Halloween: Death by chocolate

  1. Pingback: Happy Halloween! Proosten met prosecco | Cakeje Van Eigen Deeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s