Romige pasta met ricotta

IMG_3056x

Pasta vind ik zo’n typische maaltijd voor wanneer je snel iets op tafel wilt hebben, maar niet uren in de keuken wilt staan. Deze pasta zit tussen pastasalade en een warme pasta in. Waarom? De saus wordt niet verwarmd, maar simpelweg door de hete pasta geroerd. Een snellere pasta dan dit ken ik eigenlijk niet. Ik vind het een geweldig recept om over te beschikken in de drukke feestmaand.

Het recept is gebaseerd op de fusilli met ricotta en basilicum van de Allerhande 8 2013. Wij hebben het recept eigenlijk gewoon gebruikt als inspiratiebron en daar zelf ingrediënten aan toegevoegd of vervangen zoals het ons uitkwam. Het recept is eenvoudig en de smaak is puur. Wil jij dus snel iets op tafel hebben en vind je het te koud buiten voor een pastasalade, dan is dit recept zeker wat voor jou!

IMG_3053Xx

Romige pasta met ricotta 

Ingrediënten:

  • handjevol pijnboompitten
  • 350 gr penne
  • 500 gr (tros)tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr ricotta
  • 1 zak rucola
  • 4 el extra virgin olijfolie
  • peper
  • serranoham

Bereiding:

  1. Verhit een pan en rooster kort de pijnboompitten goudbruin.
  2. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in vieren, verwijder het nat en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Hak de knoflook fijn en doe deze met de tomatenreepjes, ricotta, de helft van de rucola en de olie in een grote kom. Breng op smaak met wat vers gemalen peper.
  5. Giet de pasta af en meng door het ricottamengsel.
  6. Voeg als laatste wat serranoham, de overige rucola en de pijnboompitten toe.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s