Chocolate bark met pepernoten

IMG_3685x

Vanavond is het voor vele huishoudens in Nederland zo ver … pakjesavond! Sinterklaas vier ik zelf al heel wat jaren niet meer op Sinterklaas avond, maar speciaal voor degene die het wel vieren deel ik vandaag een super simpel recept in het teken van Sinterklaas. Je kunt dit ook makkelijk maken van de Sinterklaas ‘restjes’. Handig, toch?

Chocolate bark heb ik vorig jaar ook al gemaakt, ook toen van restjes chocoladeletters maar wel al in het teken van het volgende decemberfeest. Dat recept, als je het zo mag noemen, plaats ik binnekort weer op de blog. Dit jaar heb ik een lekkere pittige variant gebaseerd op een Limited Edition reep van Tony’s Chocolonely gemaakt, hieronder het recept.

IMG_3702x

Pepernoten chocolate bark

Ingrediënten:

  • handjevol pepernoten, in stukjes gebroken
  • 300 gr pure chocolade
  • 50 gr melkchocolade
  • 1/2 tl chilipoeder (of minder naar smaak)

Bereiding:

  1. Neem een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier.
  2. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
  3. Giet de chocolade over de bakplaat en verdeel het gelijkmatig in de vorm van een rechthoek.
  4. Besprenkel de gebroken pepernoten over de nog vloeibare chocolade en duw ze er eventueel een beetje in.
  5. Smelt de melkchocolade op dezelfde manier als hierboven genoemd.
  6. Voeg de chilipoeder toe en roer goed door.
  7. verdeel de melkchocolade over de chocolate bark door een lepel in de chocolade te dippen en deze in horizontale bewegingen er over heen te bewegen.

Veel pittig Sinterklaas plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s